RGP Dialogue III is uit: Corporate Lef: Heldendaad of Roekeloosheid?

Dialogue3 web bannerEnglish text available. De derde editie van Dialogue Magazine heeft als thema ‘Lef’. ‘Lef hebben’ is een eigenschap die we steevast toejuichen. Helaas leidt het vertonen van lef niet altijd tot een positief resultaat; sneuvelen de moedigste soldaten op het slagveld immers niet als eersten? Laf zijn is in dat verband trouwens geen optie. Met lafaards win je de oorlog niet.! In Dialogue III hebben wij een aantal prominente vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties bereid gevonden mee te werken aan deze uitgave in het teken van lef in de corporate omgeving:

  • Welk type lef kenmerkt deze organisaties bij het realiseren van hun doelstellingen en
  • wat merkt men daarvan in de praktijk?
  • Hoe geef jehanden en voeten aan het fenomeen lef onder invloed van de waan van de dag?

Uit deze bijdragen blijkt dat lef vooral betekent dat je vanuit een visie en overtuiging handelt zonder garantie op positieve uitkomsten.

De NYSE toont bijvoorbeeld lef door juist NIET naar een typisch lagelonen land te gaan voor hun shared services, Essent doet dat door soms de schoorsteen niet te laten roken, Vanderlande onderscheidt zich door de innovatieve kop boven het maaiveld uit te steken en Alliander door te investeren in alternative oplossingen. Risicomanagement bij Achmea erkent het risico van het nemen van te weinig risico en Arcadis vertelt over het lef van ‘leiden’ in plaats van ‘managen’. Daarnaast leest u over ontwikkelingen in het vakgebied. Deze artikelen zijn tot stand gekomen door de actieve inbreng van deelnemers aan onze Dialoogsessies en door onze gast)sprekers.

Wilt u meer weten over onze kennisinitiatieven, Dialoogsessies  en dienstverkening? Bezoek dan onze E-Dialogue Blog of lees Dialogue Magazine 2013 (pdf-bestand). Dialogue Magazine 2012 , Dialogue Magazine 2011 kunt u ook downloaden.

Onderwerpen in Dialogue Magazine ‘Lef’:

Elk artikel kunt u separaat downloaden

4 gedachtes over “RGP Dialogue III is uit: Corporate Lef: Heldendaad of Roekeloosheid?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s